Halk sağlığının korunması ve haksız rekabetin önlenmesi amacı ile Gıda Üretim, Satış ve Toplu Tüketim Yerlerinin denetimleri 5996 Sayılı Kanun kapsamında aralıksız sürdürülmektedir. Yaklaşan kurban bayramı çerçevesinde bayramda tüketimi artan kuruyemiş, tatlı üretim ve satış yerlerinin denetimleri ile bayramda kurban etlerinin işlenerek kıyma vb. ürünlerin üretildiği et işletmeleri ve kasapların denetimlerine hız verilmiştir.
Konunun önemine değinen Tarım ve Orman İl Müdürü Ertan KELEŞ; Kurban Komisyonunca belirlenen kesim yerlerinde veteriner hekimlerimizce gerekli asgari teknik ve hijyenik şartların oluşturulduğunu, kesim esnasında ortaya çıkabilecek problemlere anında müdahale edebilecek ekiplerin bayram süresince sahada olacağını, bu sebeple kurbanlarımızın bu kesim alanlarında kesimlerinin gerçekleştirilmesinin hem kendi sağlığımız hem de çevre sağlığı açısından önem arz ettiğini belirtti. Kurban hayvanlarından elde edilen etlerin ruhsatlı, bakanlığımız tarafından onaylı işletmelerde işlenmesi gerektiğini, bu konuda denetimlerin eksiksiz şekilde gerçekleştirileceğini belirten KELEŞ, tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını tebrik etti.