Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KÜTAHYA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜRÜ YARDIMCILARI
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E-HİZMETLER
    TARIM BİLGİ SİSTEMİ
    HAYVAN BİLGİ SİSTEMİ
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    BRİFİNG RAPORU
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksKütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

EKMEK FIRINLARINDA GIDA DENETİMLERİ…

15.01.2025 / Gösterim Sayısı : 296 / Arşiv

​Bilindiği üzere gıda güvenliğinin sağlanması, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşabilmesi, haksız rekabetin önlenmesi amacı ile gıda denetimleri İl Tarım ve Orman  Müdürlüğünce etkin şekilde gerçekleştirilmektedir. Sofralarımızın vazgeçilmez gıdası olan ekmek ve ekmek çeşitleri üretiminde bulunan ekmek fırınlarında oluşabilecek hijyen aksaklıklarını önlemek amacı ile denetimlerine ağırlık verilmiştir. Yapılan denetimlerde işletmelerin asgari teknik ve hijyenik şartları kontrol edilmekte, üretilen ürünlerin mevzuata uygunluğu tetkik edilmektedir.

 

Halk sağlığının korunması adına gıda denetimlerinin önemine dikkat çeken İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emre YENİAY; ilimizde gıda denetimlerinin etkin bir şekilde gerçekleştirildiğini, ilimizde faaliyet gösteren 6 bin gıda işletmesine 2024 yılı içerisinde 10 bin gıda denetimi yapıldığını belirtti. YENİAY konuşmasında; gıda denetimlerinde ekmek üretimi gerçekleştiren işletmelerin hijyen hassasiyeti açısından ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, temel gıda maddemiz olan ekmeğin hijyenik şekilde üretiminin gerçekleştirilmesi, ekmeklerin mevzuatta belirtildiği gibi sadece un, su, tuz ve maya bileşenlerinden oluşan katkısız şekilde üretilmesi, üretimde tuz ve kül oranlarına titizlikle dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi. Yapılan mevzuat değişiklikleri ile yüksek kül ve düşük tuz oranlarına haiz olan ekmeğin daha sağlıklı olduğu, ekmekte kullanılan katkı maddelerinin kaldırılması ile de daha doğal ekmeğe kavuştuğumuzu belirtti. Gıda işletmelerinin hijyenik şartlarını sürekli olarak muhafaza etmeleri, aksi takdirde halk sağlığını riske atmaktan dolayı yaptırımlar uygulanacağı, söz konusu hususların takibi için de denetimlerin artarak devam edeceğini bildirdi.


Fotoğraf Galerisi (4)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Kütahya’Da Kırsal Kalkınmaya Rekor Destek Ve G ...
...
İl Koordinasyon Toplantısı Aslanapa’Da Gerçekl ...
...
Mandalarda Suni Tohumlamanın Yaygınlaştırılmas ...
...
Kütahya Dedik Köyü’Nde 16,5 Milyon Tl’Lik Dev ...
...
Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi Kap ...
...
Porsuk Baraj Gölü Ve Porsuk Çayı Havzası Tasla ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Ziraat Mah. Menderes Cad. No:98/2 43040

  • Telefon : 0274 231 16 81

  • Faks : 0274 231 16 90

  • E-Posta : kutahya@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI