Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KÜTAHYA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜRÜ YARDIMCILARI
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E-HİZMETLER
    TARIM BİLGİ SİSTEMİ
    HAYVAN BİLGİ SİSTEMİ
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    BRİFİNG RAPORU
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksKütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

Arıcılara Kovan Başına 10 TL Destek

7.11.2018 / Gösterim Sayısı : 192 / Arşiv
Kütahya’lı 179 arı yetiştiricisine, geçen yıla oranla %6 artışla yaklaşık 180 bin TL arılı kovan destek ödemesi yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından Tarımsal Desteklemelere İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı ve Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında, Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, yetiştirici ve üretici örgütüne üye, en az 30 arılı kovanı olan arıcılara ödenen desteklemeler, ilimizde bu yıl % 6 artışla 179.590,00 TL’ye ulaştı.

Arıcılara ilk defa 2003 yılında ana arı adı altında yapılan destekleme ödemesinin, 2008 yılından sonra arılı kovan başı verilen destekle devam ettiğini anımsatan Tarım ve Orman İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş; “Ülkemizde 83 bin işletmede yaklaşık 8 milyon kovan ile yılda 114 bin ton bal üretilmektedir. Kütahya ilimizde ise geçtiğimiz yıl 16.965 olan arılı kovan sayımız bu yıl yaklaşık %6 artışla 17.959’a ulaştı. Bu artışta 2018 yılında genç çiftçi projeleri kapsamında uygulanan 420 bin TL tutarındaki 14 arıcılık projesinin katkısı da azımsanmayacak ölçüdedir. Kırsal Kalkınma projeleri kapsamında arıcıların arazideki öncelikli ihtiyaçlarını karşılayabilecek özellikler sunan çekme karavan’a dahi  %50 hibe desteği veriyoruz. Bu yıl Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, yetiştirici ve üretici örgütüne üye, 179 yetiştiricimize 179.590,00 TL arılı kovan destek ödemesi yapılacak” dedi.

İl Müdürü Gümüş arıcıların daha çok desteği hak ettiğini ve arıcılığın sadece bal üretimi olarak düşünülmemesi gerektiğini belirterek, tabiatın dengesini sağlayan arıların hem bitkilerin polinasyonuna yardımcı olarak verim artışına neden olduğunu, hem de doğal ve tarımsal ekosisteme büyük katkılar sağladığını ifade etti.

Dünyada ve Türkiye'de önemli gelişmelerin yaşandığı arıcılık sektörü, ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunuyor. Türkiye’de yaygın olarak görülen arıcılık, topraktan bağımsız yapılabiliyor. Yetiştiriciler, bal, bal mumu, polen, arı sütü, propolis, arı zehri, ana arı ve oğul gibi çeşitli ürünlerle kısa sürede ciddi gelirler elde ediyor.

Fotoğraf Galerisi (3)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Lider Çocuk Tarım Kampı Sona Erdi
...
Kütahya’Da Kırsal Kalkınmaya Rekor Destek Ve G ...
...
İl Koordinasyon Toplantısı Aslanapa’Da Gerçekl ...
...
Mandalarda Suni Tohumlamanın Yaygınlaştırılmas ...
...
Kütahya Dedik Köyü’Nde 16,5 Milyon Tl’Lik Dev ...
...
Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi Kap ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Ziraat Mah. Menderes Cad. No:98/5 43040

  • Telefon : 0274 231 16 81

  • Faks : 0274 231 16 90

  • E-Posta : kutahya@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI