T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Güvenli Gıda Eğitimleri

Yayın Tarihi : 7.12.2018

Merkez Şehit Uzman Çavuş Hasan Kahraman, Vakıfbank ve Mehmet Akif İnan Ortaokulları öğretmen ve öğrencilerine bilinçli gıda tüketicisi olmanın sorumluluk ve farkındalıkları anlatıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığımızın Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından 2018 yılında uygulamaya konulan ''Okullarda Gıda Güvenilirliği '' konulu eğitim çalışmasının sonuncusu İlimiz Merkez İlçe Mehmet Akif İnan Ortaokulu'nda İl Müdürümüz Mustafa KURT'un katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisleri Merve Söyler, Kübra Özer ve Emine Akkuş tarafından Şehit Uzman Çavuş Hasan Kahraman, Vakıfbank ve Mehmet Akif İnan Ortaokulları öğretmen ve öğrencilerine verilen eğitimlerde katılımcılara bilinçli gıda tüketicisi olmanın sorumluluk ve farkındalıkları anlatıldı.

Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren İl Tarım ve Orman Müdürümüz Mustafa Kurt; çocuklarımızın günümüz şartlarında güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşımlarının sağlanması konusunda İl Müdürlüğümüz gıda kontrol görevlilerinin denetim ve eğitim faaliyetlerini aralıksız sürdüreceklerini belirterek, özellikle hayvansal ürünler olan süt, yumurta, yoğurt ve balık tüketiminin çocuklarımızın dengeli ve sağlıklı beslenmesinde ana unsurları oluşturduğunu ifade etti.

Öğrencilere güvenilir gıda, sağlıklı beslenme, kişisel temizlik, tüketilen ürünlerin etiket bilgileri ve Alo Gıda 174 şikayet hattının nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili bilgiler verilip her bireyin aynı zamanda birer denetçi olduğu, alış veriş yaparken sakıncalı gördükleri gıdaları 174 Alo Gıda Hattını arayarak bildirebilecekleri ve en iyi denetçinin bilinçli olan tüketici olduğu ifade edildi.

Eğitim çalışmalarında süt ve süt tüketiminin önemi, ambalaj ve etiket kontrolünün bir davranış haline getirilmesi, kokmuş, çürümüş küflenmiş gıdalardan uzak durulması ve tüketilmemesi, çocukların alışveriş ettikleri okul kantini, etrafındaki büfe, lokanta gibi yerlerde bir gıda denetçisi gibi işletme temizliğine dikkat etmeleri konusunda da bilgilendirmeler yapılmıştır.