T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Tarımda Girişimci Kadınlar Güçleniyor

Yayın Tarihi : 27.03.2018

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından 29 ilde uygulanan "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" destek programı ilimizde de hayata geçirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının desteği ile yürütülmekte olan "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında Kütahyalı kadın çiftçilerin girişimcilik eğitimleri başladı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile İşkur ve Kosgeb işbirliği ile Simav, Altıntaş ve Tavşanlı ilçelerimizde organize edilen "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" programı kapsamında kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 75 genç kadın çiftçimize 32 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri verilecek.

Eğitimlere katılan kadın üreticilerimizin ulaşım, yemek ve konaklama gibi masraflarının da karşılanacağı destek programın da sertifika almayı hak eden kadın çiftçilerimiz tarafından hazırlanan ve bulunduğu ilde ilk ona giren projeler Uşak, Kütahya ve Denizli illerinin yer aldığı Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika törenine katılacak. Denizli ilinde yapılacak olan Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika töreninde ise her ilin dereceye giren ilk üç proje sahibi açıklanarak, dereceye giren proje sahibi kadın çiftçilerimize birinciye üç bin, ikinciye iki bin ve üçüncü olan proje sahibine ise bin TL olan teşvik ödülleri verilecek.

Türkiye genelinde yedi bölge 29 ilden Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika törenine katılan projeler Bakanlık düzeyinde gerçekleştirilecek Türkiye finalinde yarışacak. Temmuz ayında yapılması planlanan Türkiye finalinde Bakanlığımızca belirlenen jüri tarafından değerlendirilecek olan projelerden dereceye giren proje sahiplerine 20.000 TL ile 40.000 TL arasında destekleme ödülü verilecek.

Bakanlığımız tarafından tarımda kadın girişimcilerimizin güçlendirilmesi amacıyla 2015 yılında uygulamaya konulan "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesi kapsamında bitkisel ve hayvansal üretim, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları ürünleri, işleme, pazarlama, aile işletmeciliği ile kırsal turizm proje konu alanları olarak değerlendiriliyor.